Uranak (6. decembar – Crtica)

piše: Vanja Savić

 

Predivno plavetnilo mora koje se u daljini prepliće sa nestvarno plavim nebom, prošaranim sunčevim zracima, smiruje i opušta. U daljini se čuje smeh dece koja trčkaraju po pesku, sitnom i belom kao prah šećer. More se poigrava sa njima. Prilazi im žurno, a polako se povlači, ostavljajući za sobom čist tepih koji je spreman da se na njemu ponovo crta. Dok sedim na plaži u zagrljaju dragog mi bića, naslonjena na njegove grudi, u daljini čujem cvrkut ptica i zahvaljujem se na ovom nestvarnom iskustvu. Udišem duboko miris mora i borovine. Odjednom iz daljine dopire čudan zvuk, počinje da iritira i kvari osećaj smirenosti. Čuje se i nečiji glas. Pokušavam da razaznam ko me to zove i da li zna da se ljudi u ovakvim trenucima ne prekidaju. Ponovo taj glas i čuje se sve jasnije i glasnije: “Ljubavi, ljubavi, budi se. Tri sata je, vreme da ustaneš. Stavio sam ti kafu. Hajde dušo, radiš jutro.“ Bam! Sve nestaje. To je bio samo san! Znala sam da ovako nešto meni može samo da se desi u snovima. Mrštim se i ustajem, pomalo ljuta na svog supruga što me budi, a još više na šefa koji mi je baš danas kad sam ovako sanjala, stavio jutarnju smenu. E to ti je život. Taman kad lepo krene nađe se jedan da sve pokvari. U mom slučaju dvojica. Dobro jutro.

1

(Foto: www.hdwallpapers.im, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s