Ustanak (8. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Devizni „džentlmen“

Lepo je pomoći drugome u nevolji. Moja prijateljica ume to, i pre neki dan se zadesila u radnji kada je jednom čoveku zatrebala pomoć. Potegao on put u Beograd da kupi neki elektro-materijal, rezervisao to, pojavio se u radnji pred zatvaranje i, ispostavilo se, ima da plati ali nema dinare. Dok ode i pronađe menjačnicu radnja će da se zatvori.

Ponudi se moja drugarica da mu pomogne. Ona će da plati njegov račun, a da uzme od njega evre. Rečeno – učinjeno.

Devojka na kasi je proverila kurs… toliko je kupovni, toliko prodajni… I sad „džentlmen“ počinje da kuka – jao, pa što gledate kurs Narodne banke, u menjačnici je povoljniji i sve tako u krug. Prodavačica ga gleda, moja drugarica ga gleda… Em ti neko čini uslugu, a ti sada zapomažeš i tražiš da ti taj neko otkupi devize po povoljnijoj ceni.

Šta bi ste vi uradili u tom trenutku?

Ja znam. A šta je uradila moja drugarica, pitate se vi? Kao što ste mogli i da pretpostavite – laka srca, pristala je da učini čoveku. „Častila“ ga je sa jedno 200 dinara. Makar da neko u ovoj priči ispadne – džentlmen!

1

(Foto: www.wrobels.pl, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s