Ustanak (9. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Dobro „obučeni“ kučići 

Prema meni ide čopor dobro obučenih kučića! Naravno, nema mesta panici. Oni nisu dobro obučeni psi za borbu, već dobro „obučeni“ psi. Štrikani džemperčići ih greju, jedan ima kabanicu, i veselo idu kroz jučerašnji tmurni dan, sa svojim gazdom. Pretpostavljam da je u pitanju neki kratkodlaki „model“, kojem je potrebna dodatna zaštita. Doduše, kada sam ja bio klinac nešto nisam viđao uparađene kučiće, ali dobro – sve je napredovalo!

Na povratku kući, vidim otvorena vrata lifra i gospođu koja se susreće sa ćerkom. Gospođa ide napolje, ćerka se vraća kući. U uglu lifta sedi – pas. Njihov. Gospođa se žali kako njihov pas, eto, ponovo neće da ide napolje. Pa ga ćerka vraća nazad. Možda kuca nije htela da izađe jer – nije imala džemperić, jaknicu, kabanicu ili šta-god već postoji od odevnih predmeta za kuce. A, jeste ovih dana mrljavo, ni meni se ne izlazi. I tako, neke kuce zadovoljno šetkaju, neke sede u kući. Sve se nešto mislim, valjda na kraju pobedi zov prirode. Treba poneko drvo i zaliti, noga od stola teško da je adekvatna alternativa.

1

(Foto: www.dogster.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s