Ustanak (15. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Ignorisanje

Ovih dana je jedna Beograđanka izašla iz svoje zgrade da preuzme domaća jaja. I, kada se okrenula, naišla je na zatvorena vrata, a nije ponela ključ. Ni mobilni telefon. Ništa strašno, uz malo egzibicije, sa sve kartonom jaja u rukama, pritisla je dugme interfona svoga stana i… ništa. Iako je ostavila punu kući, niko se ne javlja. A i zašto bi? Što bi majka/supruga zvonila na interfon. To mora da je neko drugi.

Sećam se jedne epizode „Štrebera“ – onih američkih genijalaca zbog kojih je obična publika zavolela i priče o nauci i stripovima i ostalim produktima popularne fantastičarske kulture, u kojima pokušavaju da smisle kako da uđu u zgradu koja ima zaključana vrata i interfon. „Odgovor“ dobijaju od devojčice koja dođe do interfona, pritisne sva dugmad i neko je već pusti da uđe.

Elem, naša junakinja – posle par neuspešnih pokušaja sa „svojim dugmetom“, probala je sa intefonom komšija. Avaj – ni tu joj se niko nije javio. Eto, da bar objasni u kakvom se problemu našla, da zakuka. Konačno, morala je da sačeka da vidi da li će pre neko doći do zgrade sa ključem ili da izađe iz zgrade pa da ona uđe. Petnaestak minuta kasnije, tako je i bilo.

Očigledno, svi su danas suviše zauzeti i imaju pametnija posla nego da se javljaju na interfon, kada imamo „nenajavljeni dolazak“. Nagradno pitanje bi, stoga, bilo – kako poštar uspe da uđe u tu zgradu gde vlada „interfon ignorisanje“?

1

(Foto: www.offset.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s