Od Bonda do kazana i Softver za davanje mita

(KVAKA 202četvrtak, 17. decembar 2015.)

piše: Dragutin Rokvić

 

U bitanskom lekarskom žurnalu grupa neurologa odbacuje tvrdnje da Putin pokazuje prve znake Parkinsonove bolesti, jer su mu pokreti navodno asimetrični. Lekari kazu da je ovo posledica obuke za obaveštajca, kome je desna ruka uvek bliža telu da bi brže pucao. I da se sličan stav može videti i u kaubojskim filmovima…

Na svu sreću, kod nas je simetrija potpuna. Premijer stoji pravo kao strela, prsti leve i desne ruke spojeni vrhovima, što je izraz duboke koncentracije, uz koju sasvim prirodno leži i sugestija da svakim danom napredujemo sve više i više…

Iako bi kod predsednika pažljivo oko moglo opaziti asimetričnost – leva noga je malo napred, a glava neprimetno nagnuta u desnu stranu – i ovo je bezazlena posledica hobija. To jest, tipičan pokret osobe koja podviruje pod kazan da ubaci još koju cepanicu, jer se jedva puši iz tabarke…

***

U kragujevačkom kliničkom centru imaju softver – koji na osnovu izvršenih pregleda – procenjuje koliko su bolesniku ugroženi srce i krvni sudovi….

Ovo zapravo znači da ćemo i mi pacijenti uskoro imati piratsku verziju programa kod kuće. I biti sigurni da nije opasno, sve dok nas kompjuter ne upozori: vaditi skrivenih 500 evra, potrebna hitna operacija!.. Ili, vaše vreme za operaciju je isteklo, preporučena opcija: turistička tura… do pet dana… u vrh glave.

1

(Foto: avampiresong.deviantart.com, ilustracija)

 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od utorka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s