Uranak (20. decembar – Crtica)

piše: Vanja Savić

 

Pre nekoliko dana na jednom novosadskom portalu pronalazim tekst o prevarenoj ženi koja je ostala bez krova nad glavom zbog čoveka koji je zaveo preko društvenih mreža. Žena nije devojčurak pa da se vadi na neiskustvo, naprotiv, u godinama, samohrana majka dvoje odrasle dece. Bivši suprug je bio sušta suprotnost od ovog prevaranta. Bio je loš. I dok ovo nije usamljeni slučaj da se razne prevare i malverzacije dešavaju zahvaljujući društvenim mrežama, dolazim do zaključka da su bivši supružnici u stvari „male bebe“ u odnosu na ove „dobrice“ koji su u stanju da pristanu na sve. Prihvataju decu koja nisu njihova i čak po godinu-dve provedu sa žrtvom, pokupe plen i nestaju bez traga. Žena u izjavi navodi da ništa nije ukazivalo na to da će doći do prevare. Živeli su zajedno, rešili da prošire stambeni prostor, ona prodala svoj stan da bi kupili veći, ostavila pare u koverti i odlazi na posao. Dolazeći sa posla, uočava da nema ni novca a ni budućeg supružnika. I nije ona jedina žrtva, saznala je da ih je bilo više. Tužno i ružno na šta su ljudi spremni da bi preživeli, a sa druge strane poruka za sve koji prodaju pokretnu ili nepokretnu imovinu. Sve transakcije vršite preko banke. Nema šta koverta sa novcem da stoji u kući. Da osuđujem prevarene žene ili muškarce ne mogu, jer dok čovek ne bude u toj situaciji može samo da pretpostavi šta bi bilo kad bi bilo. A u novoj godini svim prevarenim osobama od srca želim da im se oduzeto vrati i da na sat vremena budu nasamo sa prevarantom. Dobro jutro.

money(Foto: www.sloveniatimes.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s