Ustanak (21. decembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

CRTICA NA POKLON

Bliže se novogodišnji praznici. Jedno od važnijih pitanja za te svečarske dane jeste šta kome pokloniti. To jest, ranije smo lupali time glavu više nego sada. Sada su pokloni, ako ih ima, malecki, praktični, svode se na nešto slatko, ili izostaju. Dugogodišnja besparica čini svoje ali ako baš i nema para za nešto veliko, možemo se snaći. Bilo bi, možda, preterano očekivati da svako napravi nekavu rukotvorinu, mada priznajemo da ima onih veštih kojima to dobro ide. Knjiga je uvek najbolji drug, pa su tu i noći ili dani kupovine, kada se stvarima daje realnija cena pa su pristupačnije. Mogućnosti, dakle, ima. Ali, ako pod poklonom ne podrazumevamo samo ono što smo kupili i uvili u šareni papir, onda nam je još lakše. S tim u vezi, zar ne bi bilo lepo pokloniti ljubaznost nekome na dar? Ili mu pomoći u nečemu? Ili popričati sa nekim za koga znamo da je usamljen? Ili nahraniti nekoga ko je gladan, makar to bila i ptica? Kada bismo se, makar u novogodišnjoj noći, provozali u čistom autobusu, pa i to bi bio neki poklon. Kad čovek tako gleda na stvari, ispadne da pričiniti nekome radost i nije neki veliki problem. Pomanjkanje para ne znači uvek i pomanjkanje duha i čovečnosti. Kad malo bolje razmislim, svi možemo biti spremni za novogodišnje praznike.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.irvingcares.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 01 Beograd 202 - novo na programu i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s