Ustanak (22. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Vremenska dijagnoza

I ovog jutra ću vam čitati vremensku prognozu i u njoj najavu da nas, posle maglovitog jutra, čeka sunčan dan. Ponavlja se priča od protekle nedelje kada sam često izgovarao tu rečenicu, ali razvoj situacije nije bio u skladu sa izrečenim. Magle je bilo, ali ne i sunca.

Dobro. Nije to ničija krivica, samo jedno podsećanje da ne možemo baš uvek sve da pogodimo i predvidimo. Mislim, meteorolozi. Ja samo prenosim šta nam oni pošalju.

No, ne mogu da se oslobodim utiska kao da sam ja taj koji „prevari“ narod. I onda se setim situacije od pre 15-ak godina kada sam najavljivao sunčan i lep dan, a u studio ulazi novinarka koja treba da čita vesti, pokisla k’o miš. Ja je pitam: „Ko te tako okupa?“,  a ona mi smireno odgovara: „Pa, napolju lije kao iz kabla.“

Prognoza je govorila jedno, a akutelna situacija je bila sasvim drugačija. Uz sve to studio iz kojeg je išlo emitovanje je imao tri dobro zatvorena prozora, koja su gledala na mračni haustor tako da zapravo nisam ni video kakvo je vreme napolju, niti čuo da pada kiša.

Eto. Para vredi dobro opravdanje.

1

(Foto: www.clipartpal.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s