Ustanak (1. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Nije petak baš neki dan za početak godine. To je dan kada se radujemo suboti i nedelji, jer ćemo u ta dva dana sve zaostale poslove završiti. A nikad ne završimo. Nije mi želja da se kao petku, radujemo novoj godini, a da na kraju iste svedemo bilans kojim nećemo biti zadovoljni. Lično, prošla godina mi je bila prilično ćudljiva, nepredvidiva, zlobna, nekako džangrizava od prvog dana. Jedva sam čekao da se završi i ode nepovratno.  Ali, shvatio sam da je najbolje za mene da je tokom prošle vesele noći lepo zaboravim, i pomislim da se to dešava svima oko mene. Svako od nas ima razloga da staru godinu kudi, a novu hvališe. Evo, već svi javljaju da je širom Srbije bilo veselo u domovima ali i na trgovima. Ljudi su se okupili, pojeli, popili, izljubili se u ponoć, i to je to. Malo đuskanja uz vruću rakijicu, (uh kako joj samo tepam po zimi), bilo je odlično da se kalorije skinu a duša olakša od težine tereta koji nam je stara godina natovarila. Čekamo da vidimo šta će biti, veliki planovi su pred nama, podvlači se crvenom i plavom bojom šta treba istaći i na šta treba „baciti“ akcenat. Naslušaćemo se svega, to je sigurno, imamo toliko pozornica u Srbiji sa kojih vešti ili manje vešti glumci izbacuju nešto smešno. Oni nemaju problem da izreknu glupost, a radni narod će to i dalje pratiti netremice, nesvestan stvarnosti koja neće bit ružičasta kao u novogodišnjoj noći. Tek, neka smo živi i zdravi, neka svako uradi koliko može, zaradi koliko mu treba, obraduje se sitnici, a velike poslove i velika dela ostavi onima koji to mogu i hoće da čine. Zdravlje je najvažnije, oblačite se slojevito, uzimajte supe i čorbe, čuvajte se u gradskom prevozu od prehlada i virusa, mokar peškir prebacite preko vrata i flašicu sa vodom obavezno nosite sa sobom. Dobra knjiga, takođe dolazi u obzir, da odmorite glavu i nahranite duh. Radio se podrazumeva. Neka to i u ovoj godini bude Beograd 202.

Srećna Nova godina!

1(Foto: palackovci.blogspot.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s