Uranak (3. januar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Četvoronožni šverceri

Prve januarske večeri, nove 2016. godine, idem ka gradu i taman što smo prešli Brankov most, autobus staje na stanici. Vrata se otvaraju i prvi koji ulazi je crna kuca koja bi po gabaritima mogla da prođe i kao jedno lepo utovljeno prasence.

Naravno, odmah postaje atrakcija, svi je gledaju, a ona se sklupčava pored jedne stolice i uživa u toplini autobusa i činjenici da nema vetra. Nema, pametno kuče, komentariše neko od putnika.

Sasvim drugačija slika od one koju su mediji preneli par dana pre nove godine, kada je iz autobusa izbačena slepa žena koja je ušla sa psom-vodičem. Iako je još u septembru stupio na snagu zakon o psima koji pomažu slepim osobama. Što je najtragičnije, sami putnici su negodovali kada je izbio spor između vozača i žene s psom, zahtevajući da ona izađe iz vozila jer im se žuri.

Naravno, ima i drugačijih primera. Početkom decembra je vozač na liniji 101 stavio kod sebe u kabinu štene koje je lutalo samo ulicom. I tako pokazao da ima onih kojima prisustvo četvoronožaca u autubusu ne smeta.

Pogotovu onih koji se lepo ponašaju. Bar to, ako već ne kucaju kartu. Nismo sigurni da li bi im kontrola progledala kroz prste, pardon… šape.

1

(Foto: 7-themes.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s