Uranak (10. januar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – golub-gurman

Taman sam se na pijaci našao ispred štanda jednog privatnika koji prodaje sušeno meso i slaninu, kada spazih goluba koji mu je sleteo na plastičnu kutiju sa čvarcima. Ni pet, ni šest, golub uze u kljun jedan čvarak i ubaci ga u sebe. Pa drugi. I treći. Dok se siroti gazda snašao, golub-gurman je već odleteo!

„Dabogda umr’o od holesterola“, dobacuje za njim jedan nasmejani prolaznik koji je, kao i ja, video celu neobičnu situaciju. Gazdi od čvaraka nije bilo do smeha. Nije baš najbolja reklama da se zna da mu golubovi kljunom pretresaju čvarke, koje ćete posle možda baš vi da kupite.

Čuo sam ja da ima ptica koje jedu meso. Eto, recimo, orlovi. Ali, ideja da golub zameni maslinovu grančicu čvarkom, to mi nikada ne bi palo na pamet. Jeste da je „mir u svetu“ nešto za šta se samo uporno zalažu misice, ali onda stvarno ne znam kako da tumačim ovaj gurmanski prelazak na masniju stranu. Ili – zima ne bira izvore energije.

1

(Foto: joyreactor.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s