Ustanak (13. januar – Crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Srbija je bogatija za još jednog sugrađanina, i pri tom ne mislim na bebe koje su se rodile. Mislim na Stivena Sigala, koji je posle dva boravka u našoj zemlji dobio naš pasoš. Njemu se svidela Srbija, a većini onih koji su rođenjem stekli pravo na taj isti pasoš sviđaju se njegovi filmovi. Neki od novinski naslova su konstatovali da nam sad niko ništa ne sme, jer imamo njega na našoj strani – našeg brata Stivena.
Verovatno treba da nam laska činjenica da jedan glumac, toliko popularan kod nas, želi naš pasoš. I možda bismo mogli da razmišljamo o tome da upravo uzimanje srpskog državljanstva može da postane trend među poznatima u svetu. I možda će nas to dalje promovisati kao popularnu destinaciju i dovesti strane turiste željne da vide zemlju koju glumac toliko voli.
On je, zauzvrat, obećao da će nas promovisati dalje po svetu. Već zamišljam neki holivudski film u kome nosi majicu sa našom zastavom dok prebija sve loše momke po gradu. A zamišljam i neke druge zvezde koje dolaze u Srbiju po pasoš. I onda nam neće ni biti potrebno da mi negde putujemo, jer će svi dolaziti kod nas.
E, pa, dok se to ne dogodi, ostaje nam da se nadamo da ćemo bar uskoro moći da priuštimo da svako od nas bar ode u uzvratnu posetu Sigalu, u njegovu rodnu zemlju. Za početak.

Dobro jutro!

2

(Foto: Screenshoot video RTS, www.youtube.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s