Ustanak (18. januar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

LEDENA CRTICA

Jeste li spremili obuću za snežne dane? Znate one čupave, tople, dugačke čizme? One što se šniraju ili kopčaju, one što su udobne i u kojima ima mesta za debele čarape? Te se danas traže jer, osvanulo je snežno jutro. Lako je izvaditi ih iz kutije, ili ostave, ako su na broju i ako ih kućni ljubimci nisu pretvorili u nešto drugo. A šta ako ih nemate? E, pošto Sloveni odavno više ne izrađuju sami svoju obuću, treba poći u grad i potražiti nešto odgovarajuće. Ako imate para, sve vam je lako, naći će se neki par za vašu nogu, čak i ako imate suviše veliko ili malo stopalo. Možete i da ih birate u više boja i za različite prilike. Ali ako raspolažete skromnim sredstvima, a ne volite da vam zebu noge, onda se u kupovini morate naoružati strpljenjem. Jer, nudiće vam „kvalitetne čizme za suvo vreme“ u kojima nećete daleko stići. Ili one kratke i hladne, ili one dugačke do butina koje privlače pažnju, ali ne greju. Dobru i udobnu obuću teško da ćete dobiti, čak i ako ste spremni da izdvojite više novca. U poslednje vreme sve manji broj obuće ima deklaraciju da je „nepromočivo“, a i to je diskutabilno. Srećom, gledajući kuda se gazi, niko neće imati previše prilike da vas primeti, pa možete opušteno da nataknete čarape preko čizama, kakve god da su. Bitno je da se ne kliza.

Dobro jutro.

1

(Foto: imgur.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s