Ustanak (20. januar – Crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

 

Plivanje za Časni krst juče je bila senzacija u više gradova Srbije. Svakako, momci i devojke koji su hrabro skakali u talase ledenih reka zaslužuju svako poštovanje i počast. Ovoga puta, želim da naglasim jedan pravi muški čin koji su pred celom Srbijom pokazali momci Užica i okoline. Videli su da je jedna Tina u njihovom društvu i odlučili da ona pobedi, to jest, prva dopliva do Časnog krsta. Čim je sveštenik bacio krst u Đetinju, Tina je zaplivala a muškarci su za to vreme čekali da odmakne. Posle su i sami uskočili u vodu i samo isplivali trasu jer su imali ono što mnogi tvrde da mi muškarci nemamo – srce. Zaista junački čin, pred kojim padaju sve kampanje o zaštiti žena, o dobrodošlici u zemlju gde se zlostavljači slobodno šetaju, i tako dalje. Hajde sada da okrenemo i pretumbamo predrasude. Ponosno izgovorimo da je Srbija zemlja u kojoj postoji grad Užice, a u njemu mladići koji čuvaju slavu predaka i duh tradicionalnog poštovanja žene i majke. Ljubav prema ženi, neguje i jedan mladić koji živi daleko od Novog Sada, i to kako pišu novine, čak 400 kilometara. Toliko mu je trebalo da pređe do Petrovaradina, i tamo ispiše veliku poruku „Volim te“ i okači je da svi vide koliko voli svoju devojku. Sve je obavio sam, smrzavao se, cvokotao, razvlačio veliki beli transparent, pisao po njemu masnom farbom, ljudi su mu donosili čaj i sendviče, i snagom uzvišene ljubavi je uspeo. Ljubav prema ženi pokreće najlepše osećaje u nama, pravim muškarcima, srčanim i hrabrim, a poštovanje koje se iz nje stvara samo produbljuje vezu kojom svakodnevno dokazujemo da smo živi i da volimo, da jednostavno ima smisla život koji nam je od Boga poklonjen. Nadamo se da će ovi viteški činovi biti lep primer i ostalim muškarcima, da čine svakodnevna remek dela muškosti, vole svoje devojke, žene ih i sa njima rađaju lepu i željenu decu. Ima po Srbiji dovoljno mesta da umesto plakata sa slikama unakaženih žena žrtava nasilja, kačimo velike panoe sa izjavama ljubavi ili viteštva. Tako ćemo na najbolji način ulepšati Srbiju. Zbog ljubavi do kraja života, muški i bez uzmicanja, u ime muškaraca koji to zaista jesu – dobro jutro!

1

(Foto: galerijacitata.tumblr.co, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s