Ustanak (21. januar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – voće na stepeništu 

Vraćam se kući i na stepeništu zgrade ugledam – voće. Nekoliko jabuka, kvija i pomorandži. Stoje, lepo grupisani, na jednom stepeniku. Znači, nije da je nekom slučajno ispalo iz cegera pri povratku s pijace. Čudno?

Nisam bio najsigurniji da li je to bilo baš na dan nekog od proteklih praznika, ali znam da tako nešto u zgradi nismo viđali proteklih decenija. Neki novi običaj?

I, bogami, to voće je tako stajalo danima. Onda su prvo nestale pomorandže. Jabukama i kiviju je trebalo nešto više vremena.

Postoji „teorija zavere“ da sve to ima veze sa feng-šuijem! Meni se, lično, više dopada ideja da je to namerno ostavljeno da bi se proverilo koliko se zapravo ažurno čisti stepenište. Znate ono – novi zakon o menadžerima zgrade i tako to. Šta god da je bilo, niko nije saznao. Ni ko je to voće tu ostavio, ni zašto.

U međuvremenu je održana skupština stanara. Menadžer nam neće biti potreban. Možda samo da se malo više povede računa o stanju na stepeništu.

1

(Foto: www.bravacasa.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s