LDP pevac u SNS koloru – Bazen na balkonu – Trofej sa najviše trihinele

(KVAKA 202utorak, 26. januar 2016.)

piše: Dragutin Rokvić

 

Vest da je u Kovačici ceo odbor LDP-a prešao u SNS – kao da je dobila previše pažnje u medijima…

A možda je reč samo o maloj promeni u koloritu čuvene slikarske naive iz ovog mesta. I da su onog svog petla – koji se vidi na svakom platnu – premazali iz liberalno-ljubičaste u naprednjačko-plavu. Ali je pevac ostao da kaki na istoj motki…

1

***

Zašto mi, koji ostajemo ovde u Srbiji, treba da brinemo o tome da li su i mladi matematičari morali da se pojave na pobedničkom balkonu Starog dvora, zajedno sa vaterpolistima, kao što je najavljeno?

Ako su i jedni i drugi potpisali – ili su kandidati – za strane klubove, red bi bio da se oko sastava na balkonu dogovore Oksford i Pro Reko!

***

Ovako počinje lovačka priča iz Čajetine:

Ulovimo mi jednom tolikog divljeg vepra da se najmanje 500 ljudi – a možda i više – otrovalo trihinelom…

(Foto: Slika „Sreća“ , www.b92.net, ilustacija)

 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od utorka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s