Ustanak (12. februar – Crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Možda ovog jutra imate dilemu šta da obučete, jer se vreme lomi između ranog proleća i kalendarske zime. A možda imate i druge dileme. Za dva dana je takozvani Dan zaljubljenih. Trgovci se trude da taj dan što bolje iskoriste. Prospekti u kojima se prodaju „prigodni pokloni“ puni su fotografija divnih, nasmejanih parova, koji se gledaju zaljubljeno. Pa, kako tome odoleti?

Kako uopšte odoleti slikama koje nam se nude kroz medije, a koje nam pokazuju kako ljubav treba da izgleda? On treba da je nežan, i da preskače sve prepreke, da bude princ iz bajke, a ona savršena, nasmejana, našminkana… Nisu to samo slike. Tu su brojni časopisi, članci na internetu, puni saveta kako da prepoznate da li je lud za vama, ili treba da ga šutnete. I, iskreno, koliko puta ste se zapitali u kakvoj ste to vezi, ako niste prepoznali te ključne stvari, te sudbunske znake u njemu, o kojima pišu magazini? Ili ako ta veza ne liči na neku romantičnu komediju?

Veština marketinških magova jeste u tome da možda svesno i kažemo – ma kakvi, ne dotiču me te reklame, ali da se ozbiljno zabrinemo za budućnost svoje ljubavi, ako ne dobijemo poklon baš na Dan zaljubljenih. Hteli ili ne, prihvatamo sliku koju nam neko drugi nudi, i, ako se ne uklapamo baš u tu sliku, budemo nesrećni. Zato vam predlažem da današnji dan proglasite Danom zaljubljenih. I da onu osobu do koje vam je stalo danas iznenadite nekom sitnicom. Ne cvećem ili čokoladom, već možda popodnevnom šetnjom, ili laganom masažom, ili, ako ste muško, operite sudove. Jer, vaša ljubavna priča je samo vaša, i ne treba da liči na druge.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.safrai.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s