Ustanak (29. februar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

NEZVANA CRTICA

Jesu li vam skoro dolazili nezvani gosti? Iskreno, verujem da nisu jer smo se dobro naoružali interfonima i kamerama, a na telefonima imamo identifikacije. Tako ne moramo da otvorimo vrata nezvanom gostu ili dosadnom sagovorniku. Možemo da se osamimo, čuvamo svoju privatnost, ili kako već to da nazovem. Pa ipak, kuca li neko nepozvan na naša vrata? Danas su to ređe gosti, a češće životinje. Psi lutalice koji se greju na otiraču, zalutale mačke koje ne mogu da izađu iz kapije. Nezgoda nastaje kada se „nezvani gost“ ušunja tamo gde se najmanje nadate da ćete na njega naići. Pre neki dan jedan pacov je ušao nepozvan u kabinu putničkog aviona i izazvao takvu paniku da su morali prinudno da slete. U pitanju je kineska avio-kompanija, pilot se snašao i brzo spustio avion, a nama ostaje da se pitamo zašto je na miševe i pacove reakcija mase uvek tako histerična.

No, da se vratimo na nezvane goste. Iako se poslednjih godina lakše štitimo od ove pojave zahvaljujući novim tehnologijama, pitanje je može li se čovek stvarno izolovati, i da li treba? Ustvari, mislim da je posećivanje sve manje deo naše svakodnevnice, a komunikacija između ljudi sve više deo virtuelne stvarnosti. Nekada naše samoće imaju razloga i potrebne su nam, a nekad baš i nisu, a na njih sve više navikavamo a da toga nismo ni svesni.

Dobro jutro!

1

(Foto: tinybuddha.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s