Ustanak (1. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Na niškoj kvantaškoj pijaci zabeležene su rekordno niske cene, pa se paprika prodaje za dva do četiri dinara po komadu, ali se može naći i za jedan dinar. Baš lepa vest, šteta što je bajata nekoliko meseci. Baš mi se jedu paprike, ali sveže. Ne mogu da jedem više one iz tegle. I drugi vole svežu papriku, pa trpe. Što bih ja bio izuzetak? Mada, ako ćemo pravo, sad je vreme kada haraju virusi pa je dodatak vitamina obavezan i tu ne sme da se štedi. Na to su mislili i prodavci koji u jednoj prodavnici negde u Srbiji, ovih dana prodaju narandže po ceni od deset dinara. Ne po kilogramu, već po komadu. Zašto to rade? Iako su mnogi primetili da su ove godine pomorandže u odnosu na banane i jabuke jeftinije, izgleda da za dobru prodaju ni to nije dovoljno. Prodavačica u pomenutoj radnji kaže da, iako je ova cena niska – i sa njom ne može da se pokrije ni delić onoga što su uložili u proizvodnju i prodaju – oni ipak misle na svoje redovne, a sirote kupce koji moraju da pojedu voćku posle ručka. Na drugoj strani, kupac u istoj radnji krivi državu zato što trgovci ne mogu da prodaju, već moraju da poklanjaju robu. Ko će narodu ugoditi? Narod koji kuka kako teško živi mora da plati cenu kojom bi kupio bolji standard, jednom. Ostaje da se vidi da li je za njega ta cena magična. Bolje reći, privlačna. Večeras će premijer objaviti datum održavanja vanrednih izbora. Biće voća, povrća, mesa, hleba, hemijskih olovaka, rokovnika i upaljača. Možda padne i koji džak brašna. Bajke se ostvaruju tokom predizborne kampanje. Mislite o tome i iskoristite mogućnost akcijskih cena.

Dobro jutro!

1

(Foto: saabclubserbia.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s