Ustanak (7. mart – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

Detoks crtica

U jednom kafiću naišla sam na natpis – „Dođite kod nas na nedeljni detoks uz čajeve i džez“. Na čišćenje organizma kao posebnu stavku u ponudi različitih lokala, nailazim sve češće. I sad, ja se pitam, da li svaku nedelju treba posvetiti čišćenju organizma (od stresa i toksičnih materija) ili je dozvoljeno da i ovaj dan vikenda, uz subotu i petak veče, bude dan u kome se podrazumeva služenje alkohola. Ponekad imam utisak da će ovo propagiranje zdravog života i ponuda detoksa u kafićima i klubovima, učiniti da zaboravimo na tradicionalne načine otklanjanja mamurluka. Obično mislimo na rasol, kiselu čorbu, sok od paradajza, aspirin, C vitamin, kafu, ležanje u toploj kupki, dugo spavanje… Oni koji smatraju da se klin klinom izbija, i koji su u slučaju nedeljnog mamurluka ujutru pili po jednu neumivenicu, možda treba da promene naviku… bar sudeći po aktuelnim ponudama u kafićima koji nedeljom ujutru uglavnom nude kroasan, kafu i ceđenu pomorandžu. U svakom slučaju, želim vam srećan početak radne nedelje u nadi da niste mamurni.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.vice.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 01 Beograd 202 - novo na programu i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s