Ustanak (8. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Drage naše žene, neka vam je sa srećom dan koji je samo vaš još od davnih vremena. Setite se Klare Cetkin dok budete primale karanfil ili sindikalni paketić. Toliko je zaslužila. Mi, muškarci, ćemo vam naglašavati da vam je od jutros kašika u medu, kafa u šoljici, poljubac na obrazu, a cvetić na stolu. Dobro, cvetić možda padne negde posle tri popodne, zaboravi se čovek. Srećom, tu su tezge oko nas, pa nas podsete da nešto kupimo kao i ostali, i na taj način sačuvamo muški obraz. Opet ćemo da galamimo da je nama svaki dan 8. mart jer mi naše žene volimo, pazimo i mazimo. I žene će galamiti da se čarape ne bacaju na sred sobe, da tanjir sklonimo posle ručka, da prljavim rukama ne diramo prekidač za svetlo. Sve je to u redu, ali konkretno govoreći, šta će žene imati od 8. marta? Imam jedno lepo iskustvo iz vlastitog poslovnog okruženja. Ideja je da danas koleginice ne rade i tako dobiju na poklon od muškog dela redakcije pauzu. Nije to malo, i nije to loše. Dakle, muškarci, vi koji ste na mestima gde tako nešto može da se odluči, naredite svojim muškim saradnicima da danas sve poslove koleginica preuzmu na sebe. One mogu da dođu, popiju kaficu, popričaju malo, dobiju poklon i posle odu kući. Super ideja, patentirala ju je redakcija Radio Beograda 202, pa zašto ne bi i vi pokušali nešto što je nama ipak uspelo. Ima samo jedan mali problem, patent jeste naš zajednički, ali delo je jedne dame. Ona je na čelu redakcije, i prva se setila. Iako nas ima, mislim muškaraca, nama to nije palo na pamet. Podržali smo ideju, ali sami se nismo setili. Dosta za početak, pa dogodine, bože zdravlje, možda se i setimo nečeg još originalnijeg. A vi nas, muškarci iz nekih drugih firmi, preduhitrite. Sasvim dovoljno da se praznik žena pamti godinu dana. Dobro jutro!

NES_5539

Redakcija Dvestadvojke vam čestita Dan žena!  🙂

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s