Ustanak (14. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Posle odlaska velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića, mediji su puni ispovesti njegovih prijatelja i onih koji se tek sada izdaju za takve. Od toga da se vest pravi od tvitova kojekakvih spodoba do iskrenih ispovesti o drugovanju, sve se pretvorilo u opštu borbu za tiraž, odnosno broj klikova na portalima. Da je mene neko zaustavio na ulici i pitao da nabrojim bar deset uloga Dragana Nikolića, nabrojao bih trideset, najmanje. Veliki trag je ostavio ovaj umetnik, ne samo u meni. O njegovim ulogama se sve zna. Ono što se nije znalo sve do skora jeste da je imao veliko srce, a da za to nikome nije ni reč rekao. Konkretno, u vreme najveće krize, sa svojom Milenom, najvećom divom našeg filma, skrpio je pare za novi automobil. Nije bilo važno koje je marke, samo da pali i da ne mora da se stalno gura kao golf koji su tada imali. Taman su takoreći krenuli u kupovinu kad je na TV-u išla reportaža o teško bolesnom detetu kojem je za lečenje trebalo taman koliko Mileni i Draganu za auto. Bez razmišljanja, on je doneo odluku da te pare umesto za auto daju mališanu. Milena se takođe saglasila sa takvom odlukom. Otišli su kući kod mališana i to odmah, predali novac porodici i – ništa. Niko za to nije znao, jer se nisu hvalili na sva zvona. Kažu da je to slučajno otkrila Tanja Peternek, novinarka, ali da Lepi Gaga i Milena od toga nisu želeli da prave pompu i dodatni publicitet. S druge strane, imamo mnogo primera gde se recimo pomaže ali uz očijukanje sa medijima. Za svaki slučaj nije loše ni nalepiti svoj poster na paletu sa kiselom vodom koju šaljete ugroženima od poplava. Ima još takvih, ali ima i mnogo sportista, košarkaša i fudbalera koji pomognu, a da se za to ne zna. Iz tog razloga, ovoga jutra naše misli su uz sve one kojima je pomoć potrebna, i koji će im je uručiti, a da za to ne zvone zvona svih medija, baš kako su to svojevremeno uradili Milena i Gaga. Zbog ovoga se vredi sećati Dragana Nikolića i više nego samo zbog maestralnih uloga. Posle čoveka ne ostaju samo dobre uloge, već i dela. A njih u Gaginom slučaju siguran sam ima više, samo još to nismo saznali.

Dobro jutro!

1

(Foto: Printscreen RTS)

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s