Ustanak (16. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Kad nema para, ljubav leti kroz prozor, stara je narodna mudrost koja nam otvara oči čim primetimo da nešto ne funkcioniše u vezi, ili braku. Dakle, taj nedostatak novca jedan je je od razloga za svađe, nepoverenje ili nedostatak takta. Pa kako to prevazići? Uglavnom se u našoj tradiciji održalo uverenje da je muško glava kuće i bankomat, mada, ima i situacija kada se uloge zamene, pa žena postane muškarac u kući. To nikako ne valja, opet poručuju stari. Kad se ženi odveže jezik, ne možeš ga lako svezati. Uh, ti stari su nam ostavili veliko breme kamenja mudrosti koje sada ne možemo lako ni da zbacimo sa leđa, a ni da ga nosimo makar i grcajući pod njim. U hroničnoj besparici, muškarac mora da radi i po dva posla da bi koliko-toliko uspeo da servisira porodične mesečne izdatke. Potrošačka korpa nam je sve skuplja, statistički gledano. U praksi, sve je praznija iako se trudimo da radom i zaduživanjima nekako zadržimo standard. Nema pomoći, bankrot kad-tad zakuca na vrata. A onda, ako je ljubav jaka, na scenu stupaju rođaci iz inostranstva, ili roditelji penzioneri sa štekom za „crne dane, da se nađe“. Ako je u pitanju mlađi par, pristizanjem para, rađa se nova uzajamnja ljubav, nekima se i omakne pa vrlo brzo malo, slatko i čupavo zakmeči u krevecu. Pošto se država sprema da uskoro pomogne majkama sa troje dece time što će im do punoletstva najmlađeg deteta uplaćivati „prinadležnost“ za koju se ne zna koliko će iznositi, eto razloga da rodbina i penzioneri odahnu. Oslobodiće im se vlastiti štek za sopstveno uživanje. Eto još jednog načina da država dodatno zaštiti standard penzionera, ili rođaka iz belog sveta, a i poveća broj dece koja će se u opuštenijoj varijanti planiranja kućnog budžeta mnogo češće nego do sada planirano rađati. Pa, ako je tako onda, neka cveta ljubav nek’ vaskrsne Srbija.

Dobro jutro !

1

(Foto: www.hdwallpapers.in, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s