Ustanak (18. mart – Crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Hrvatski trgovinski lanac povukao je pločice sa ukusom keksa i slatke pavlake jer su u pojedinim pakovanjima pronađeni ostaci četke za brisanje pogona. Nedavno su povučene čokoladice jer su u pojedinim pakovanjima pronađeni komadići plastike. I dobro sad, dešava se. Neko ne obrati pažnju i u smesu upadne nešto što baš i ne bismo da jedemo. Ili je to možda i dobra stvar. Oba proizvoda su puna šećera, za koji nam sada govore da je uzrok mnogih bolesti – gojaznost, dijabetes, da ne nabrajam. Pa sledeći put kada ruka pođe za tako nekom poslasticom, a vama u glavi ribaća četka, i odustanete. Dobro je i za dijetu.
Slično je i sa takozvanim mesnim prerađevinama. Ako naletite par puta na nešto što nije meso, ali jeste prerađevina, onda sledeći put umesto toga kupite zelenu salatu. U njoj, ako i ima neki pužić, lako ga vidite, a i poradujete se, jer znači da nije prskana.
I tako nas velika industrija, koja sve čini da nas privoli da što više kupujemo njihove proizvode, u stvari vraća na način ishrane koji su nam naše mame nametale – nemoj slatko, pojedi voćku. A možda se i sami setimo nekog recepta za džem. U tom džemu može da se nađe, eto, dešava se i najboljima, samo poneka dlaka. Ali onda znate odmah i čija je.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.beachbody.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s