Ustanak (24. mart – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – ćutolozi 

Vozim se autobusom. Nije neka preterana gužva, stojim pored momka kome se pogled gubi u daljinu. Ja vadim mobilni, proveravam neke informacije, sklanjam one viseće rukohvate koji me lupkaju po glavi i iritiraju, otkopčavam se jer mi je ipak vruće… On stoji nepomično, i gleda zamišljeno. Kakva nirvana, u trenutku komentarišem sam sebi i kada sam se konačno koliko-toliko smirio, počinjem da prebiram po mislima.

Prolazi tako nekoliko stanica, dolazimo do Ušća. Ljudi ulaze i izlaze… Kad odjednom, ovaj moj „komšija“ izgovara „e, pazi ovo…“ ali ne meni. Začuđen shvatam da se obraća momku koji stoji pored njega, takođe naslonjen na prozor. U trenutku shvatam da oni zajedno putuju bar 5-6 stanica i da međusobno ne da nisu progovorili ni reč, nego se nisu ni pogledali!

Pa, dobro. Znam ja da postoje oni koji se odlično razumeju i bez reči, ali nekako mi se čini da je autobus dovoljno dosadan da je sasvim normalno iskoristiti „bližnjeg svog“ za pretresanje svih mogućih i nemogućih tema. Ali, eto. Ima i onih kojima je super i kada su „sami sa sobom“ iako su u društvu. Još bolje kada se potrefi da ti je i prijatelj takav, možete siti da se isćutite!

1

(Foto: yoga4ayear.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s