Ustanak (31. mart – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – veliko prolećno spremanje

Zvanično je stiglo – proleće. Još pre nekoliko dana. Elem, došlo je vreme za veliko prolećno sređivanje stana! Zvuči poznato, zar ne?

Međutim, ja primećujem dva pristupa celoj ovoj problematici. Podeljeno po polnoj pripadnosti.

A) Devojke, supruge, majke, žene – mogu da kukaju i da nevoljno pominju ovaj deo kućnih poslova, ali su već započele sa radovima.
B) Muški deo populacije – okrenut je vremenskoj prognozi, naglašava kako su temperature u dramatičnom porastu, te da je proleće već prošlo, dolazi leto, i samim tim pravi trenutak za ovakvu vrstu aktivnosti je prošao!

Dakle, tačno se vidi ko se prihvatio krpe za prašinu, ili krpe za pranje prozora.

Na sreću po svih njih, kao što je jedan moj profesor uvek naglašavao, „kućni posao se nikad ne završava“! A i čujem da će sledeće nedelje temepratura biti u padu, ponovo će da se, uz kišu, vrati proleće. Tako da mesta za izgovore neće biti!

1

(Foto: fitnessandwellnessnews.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s