Ustanak (12. april – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – od izbora se ne beži

Pričaju mi komšije, prijatelji, poznanici, dobronamerni prolaznici, žene u godinama… Da su ih pohodili mladići i pitali ih za koga će da glasaju! Ja se sećam da su nekada mladići dolazili na vrata da traže stare novine, nude prskanje stana protiv buba i slične gamadi, ali vremena su se promenila. Kada je već reč o razmerama invazije, izgleda da su dolazili i kod mene, samo ili ih nisam čuo ili nisam bio tu!

Vidim da mnoge nervira to što ih neko pita: Za koga ćete da glasate? Pa, jeste. Vi imate pravo da anonimno date ili ne date svoj glas. Ispravno.

Ali, eto, ako mislite da sam se i ja izvukao od tog pitanja, grdno se varate. Ako već nećeš da izađeš na vrata, uvek postoji telefon – stara je mudrost marketinških agencija koje se bave izbornim prognozama. Tako su me dva puta nahvatali „na legalu“ da me ispitaju za koga bih glasao na lokalnim, a za koga na parlamentarnim izborima!

Kada to ispričam drugima, silno se iznerviraju. Pogotovu kada čuju da su me uredno zvali između 14 i 17, taman u vreme čuvenog „kućnog reda“. Al’ ja se time uopšte ne potresam. Ništa me ne može – iznervirati! Ja sam njima odgovorio na sva pitanja! Ni jedno nisam preskočio! Nije meni teško! Jedino, što sam se malo zaneo, pustio mašti na volju… jer eto, kada neko nema obzira kada vas zove, nešto ni ja ne osećam da moram da imam obzira da mu tačno kažem šta ću ja uraditi 24. aprila!

1

(Foto: vukajlija.com, ilustracija/arhiva)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s