Ustanak (18. april – Crtica)

piše: Ru Šavr 

POKLONJENA CRTICA

Šta pokloniti nekome koga volite i uvažavate, davnašnje je pitanje koje traži uvek nove odgovore. Da smo životinje, ovo pitanje se ne bi postavljalo, ali nismo… Mačke se ne dvoume: one gazdi najradije poklone ulovljeni plen: skakavce, gundelje, polu-žive miševe… Deca poklanjaju cveće – od onog poljskog, do rezanog, za koje skupljaju ili pozajmljuju pare. Ili daju nešto što su sama napravila. A mi, odrasli, šta mi radimo? Ako imate situaciju kao ja, da vam u maju mesecu počinje „sezona“ rođendana imate često ovu dilemu na umu.

Poklone kao da više priželjkujemo nego što dobijamo. Pa, opet ni našim željamo nije lako ugoditi, i tako se vrtimo u krug. A i ko sme glasno da izgovori želju? Zatim, ko može lako pogoditi šta neko voli i želi, i još teže, upravo to i nabaviti. Cena poklona je tema za sebe, a kako Crticom počinjemo novi dan, ne želim da mračim. Ali kad smo kod cena, tema za sebe su i oni pokloni koji su, ponekad, isuviše obavezujući. Srećom, u našoj sredini se zna pravilo: bilo šta dolazi u obzir. Lepo je dobiti buket cveća, bombonjeru, čokoladu, knjigu, ili nešto slično. Na trenutak se osetimo zadovoljno i važno. Neko misli na nas, nekome smo dragi. A to je i poenta cele priče.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.radionetplus.ru, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s