Ustanak (21. april – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Značaj društvenih mreža je ogroman. To nije ništa novo. Apolitičnima, ovo što ću navesti uopšte i nije važno. Za nešto manje od dva dana počinje predizborna tišina u Srbiji. Mnogo ljudi će zbog toga biti srećno. Na radiju i televiziji i novinama neće biti slogana, obećanja, zamajavanja i ubeđivanja. Da se vratimo na početak ove priče. A šta ćemo sa društvenim mrežama? I prethodnih godina u javnosti se vodila polemika na temu društvene mreže i kršenje predizborne tišine. Došlo se tada do zaključka da tu ne važe pravila i da to ostaje svojevrsni Divlji zapad gde, sve i da hoćemo, ne možemo da primenimo pravila po kojima birače treba ostaviti na miru. Logično je to, jer ako ćemo pravo, sve mreže i dolaze sa zapada, ako ne računamo onu rusku, na kojoj možda i imam profil ali pojma nemam kad sam ga proveravao. Preostaje da, ukoliko želimo da sačuvamo, bar donekle, svoj unutrašnji mir, tokom predizborne tišine izbegavamo društvene mreže. Ima jedan uslov – da već nismo debelo oboleli od bolesti zavisnosti od stalnog proveravanja statusa. Tu će i tokom ove izborne tišine biti bojno polje gde će koplja ukrštati uglavnom oni koji od stranačke pripadnosti imaju neku vajdu. A njih nije malo u Srbiji. Običan svet, glasači ili apstinenti će za to vreme igrati igrice i tražiti pesme koje slave ljubav. Ona nam je potrebna više od pesama u kojima slušamo kako nam je, a bez rešenja kako da nam bude bolje. Hajde da onda društvene mreže ta dva dana, mi koji smo obični, zatrpamo linkovima koji vode do najlepših pesama o ljubavi. Možda da napravimo izbor najlepših pesama od ljubavi? Zašto da ne, imamo pravo da budemo malo naivni i bleskasti, jer – nama uvek treba ljubav. Izbori će proći a novi verovatno opet, ubrzo doći. Dobro jutro!

1

(Foto: www.virtualspeechcoach.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s