Ustanak (25. april – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

Crtica – dan posle

Danas je „Dan posle“. Na sreću, to nije onaj američki televizijski film o nuklearnom ratu. Ne, to je samo dan posle izbora. Dan kada su „svi pametni“, kada su svi znatiželjni da čuju za koga je komšija glasao i da li se predomislio.

Za političare „dan posle“ može da donese i te kako velike promene. Čas si opozicija, čas postaneš vlast. Interesantno, za običan narod „dan posle“ obično ne donese ništa. Možda se i svađaš sa komšijom ili kolegom sa posla, prijateljem, oko izbornih rezultata i to je to.

„Dan posle“ nešto čisto sumnjam da ćemo gledati silne kamene temeljce koji se postavljaju po Srbiji, asfaltiranje ulica i slične kozmetičke radove koji su ovih dana stizali sa svih strana. „Dan posle“ će penzioneri da presabiraju koliko im je ostalo od nedavne penzije koje dobiše „tri dana pre“ kako bi se adekvatno pripremili za Uskrs.

I, ne bojte se. „Dan posle“ očas posla prođe. Ne možete da ga ubrzate, ne postoji lako rešenje kao pilula za „dan posle“! Iako će se neki posle izbora osećati kao da bi baš to trebalo da popiju.

1

(Foto: weheartit.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s