Ustanak (2. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Osim što nam iz Saudijske Arabije stižu investitori, odatle stižu i novi obrasci kako da planiramo budućnost, pa i sačuvamo zdravlje. Recimo, ugledajući se na njihova iskustva, i naša Srbija bi, iako nema naftu, mogla da postane prava oaza Evrope u kojoj bi se gajila zdrava hrana. Ionako smo do sada jeli nezdravo. Šta ima tu da se priča, svaki drugi prolaznik na ulici je gojazan. Masnoće kipte na sve strane, a mi sebe zovemo sirotinjom. Postali smo robovi dijete. A opet, iz Saudijske Arabije lekari preporučuju da to što smo do sada nabacili, umesto da trošimo u teretani ili u prirodi, gladujući, ipak ljubomorno sačuvamo samo za sebe. Navodno, ljudska masnoća je dobar lek za pojedine bolesti zglobova. Pod lokalnom anestezijom mast se specijalnom metodom izvlači iz tela pacijenta, a onda ubrizgava na bolno mesto zgloba koji je upaljen. Kako tvrde, masnoća bi trebalo da podmaže zglob i olakša patnju, a samim tim će se poboljšati funkcija kolena, smanjiti bol i ukočenost. Ne treba sumnjati mnogo u ove tvrdnje, jedino treba zanemariti lokalnu anesteziju. To nama uopšte nije neophodno. Pa nama vlast decenijama cedi mast, a da za to ne troši pare za plaćanje anestetika. Još samo da smisle način kako da mi to sami sebi radimo, da ne moraju oni da gube dragoceno vreme za poslove koji ne mogu da čekaju. Kratak je dan a nas je mnogo. Klecate li i vi možda u poslednje vreme? Onda ne čekajte na vlast da vas ona cedi, učinite to bez njene pomoći. Samo se pre toga dobro ugojite, da imate šta da iscedite.

Dobro jutro!

10

(Foto: www.funnypica.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s