Ustanak (7. jun -Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

169. crtica – trkačica

Nedelja je pravi dan za džoging, ali ponekada vas i na trčanju čeka iznenađenje – mene je tako u nedelju čekalo iznenađenje kada je iznenada, ispred mene, istrčala gola devojka! Morate priznati da ne srećete baš svaki dan ljude koji su odlučili da tako pobede nedeljnu sparinu!

I, šta sam ja tu odmah primetio. Sem da devojka nema ništa na sebi. Pa to da je uredno nosila flašicu sa vodom, što pokazuje da je ipak reč o nekome ko zna šta da radi, a i da je imala sasvim dobar tempo od 5 minuta i 30 sekundi po kilometru!

Brojni biciklisti, koji su joj išli u susret su se, uglavnom okretali, neki su se smejali, par njih ju je i snimilo. No, bilo je i onih koji su prošli kao da se ama baš ništa neobično ne dešava. Moguće, ako je to čest način da se stigne do nudističke plaže na obližnjoj Adi.

Gole trkačice nisu, doduše, neuobičajena pojava. Na internetu ćete lako pronaći snimak devojke koja je gola trčala na stadionu nakon izgubljene opklade, ili jedne gole dame koja je trčala ulicama Londona u jednoj kišnoj noći. Priča ove beogradske trkčaice za sada ostaje misterija.

1

(Foto: www.runsociety.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s