Ustanak (21. jun – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Novi kontejneri, stare navike

Stigli novi kontejneri i u moj kraj. Mislim, više-manje isti su to kontejneri kao što su se nekada koristili, pre nego što smo dobili ove podzemne. I, šta ima novo? Ništa. Sve je kao i nekada. Odmah sam video do pola presamićenog komšiju kako rastura kese iz kontejnera u potrazi za limenkama, koje potom prodaje. Čovek mora da se bavi sekundarnim sirovinama, a sada mu je lakše da do njih i dođe – sa podzemnim kontejnerima to nikako nije išlo.

Onda je tu i jedan čika koji se doveze na nekoj trokolici i skuplja bačen ‘leba. Ima toga, da čovek ne poveruje. Mislim na bačen hleba. Buđav ili ne. Pa, onda su tu i odbačeni modni detalji. Iz kontejnera je, ničim izazvana, virila ovih dana i jedna jakna.

Kada sve to vidite, ne možete a da se ne zapitate – šta to sve mi bacamo? I, zašto država ne preduzme nešto kako bi se sekundarne sirovine bolje sakupljale. Dobro, možda smo izuzetno bogata zemlja, pa nam to sve ne treba, ali ako ništa drugo, povratak kontejenera je bar omogućio da to rade ljudi kojima je nešto iz kontejnera potrebno.

U međuvremenu, čekamo da udare visoke temperature i da osetimo sve one mirise zbog kojih su se mnogi radovali kada su postavljeni podzemni kontejneri.

1

(Foto: www.4dportal.com, ilustracija)

 

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s