Ustanak (22. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić
Pre nego što u marketu ubacite kesu mleka u korpu i veknu hleba pride, bacite jedan čežnjivi pogled na biftek koji se baškari u staklenoj vitrini. Neka to bude počast komadu žarko crvenog mesa koje će ukrasiti nečiji ručak ili večeru. Opet je bezobrazno skup jer mu se može. Opet mu je cena visoka, mada ni onomad nije bila povoljna, bar ne od kako nemamo svoju, već uvozimo tuđu marvu. Rasprava na pijaci o tome da su kajsije ili višnje skuplje nego meso, ili svađa sa ženom zbog para nema efekta jer to može samo da pojača tegobe zbog punog meseca koji je napravio čitavu zbrku sa vremenom ali i podnošenjem istog. Kažu da je grad polomio smederevske voćnjake pa ćemo ostati bez jeftinog voća, zbog Meseca. Neka samo čelik teče, a za voće ćemo se stisnuti zbog Meseca. Da, pa Mesec je za sve kriv, zbog punog Meseca u junu. Ko ne zna kako izgleda parni pakao, neka dođe u Srbiju ovih dana. Napolju je preko trideset stepeni, sunce žari, a onda se u roku od sat vremena skupe tamni oblaci i krene kiša, grad, munje i gromovi. Poplave se ulice, stane saobraćaj, nestane internet, struja, čak i voda na ceo dan, stane život takoreći. Sve postane manje važno, čak i poražavajuće loši rezultati budućih srednjoškolaca jer nismo u stanju da živimo a kamoli još i da im gunđamo, zbog Meseca. Mi smo bar poznati po rešavanju problema baš kao i Skarlet O Hara u Prohujalo sa vihorom: Mislićemo o tome sutra! Nov dan, novi izazov, nove prepreke sa preponama, i novi skokovi u vis, sportsko podnošenje poraza ako ga tokom dana slučajno doživimo. Nekako će već biti bolje, jednom. Valjda. Zbog punog Meseca. Dobro jutro!

2

(Foto: behappy.blog.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s