Ustanak (27. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Ovaj divan dan, obeležićemo kao datum rođenja jedne od najuticajnijih radio stanica na prostoru zapadnog Balkana. Ta radio stanica, pre četrdeset i sedam godina je u šest sati počela svoj proboj u tada nezagušeni etar. Krenula je sa kratkim informacijama i dobrom, u to vreme veoma popularnom muzikom. To joj je bilo malo, pa je počela da se širi, što programski što pokrivenošću signalom. Promovisala je mnoge danas kultne rok grupe i pevače pop ili narodne muzike. U neka vremena slušali su je osim u Srbiji i u Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Makedoniji, delu Crne Gore, Slavoniji i istočnoj Bosni. Imala je peh da joj mrežu predajnika projektilima unište NATO bombarderi u proleće nesrećne 1999-te godine. Oporavak je trajao dugo. Podizala se iz pepela poput feniksa, ostajući polako bez mnogih svojih prepoznatljivih glasova. Neki su otišli prateći vlastite profesionalne izazove a neke je odnela sudbina. I danas je ova radio stanica aktuelna. Promoviše mlade muzičare kao što je to nekada činila sa Bajagom, Čorbom ili Orgazmom. Ima dnevnik, kratke vesti, servisne informacije, raznolik muzički i zabavni program, emisije za studente i klince, kulturu i sport. Sve je to raspoređeno kao u dobro organizovanom ormanu i radi 24 sata dnevno sedam dana u nedelji tokom cele godine. Uprkos svim potresima koji prate rad javnog medijskog servisa, sve pliva na talasima ili internetu, fejsbuku ili tviteru. Više nas zahvaljujući internetu ne sluša samo region, već čitav svet. U prilog tome poruke slušalaca sa svih strana. Prošle jeseni smo promenili haljine i odela 202-ke, rezultat je ubrzo stigao. Slušanost iz meseca u mesec raste. Verni prošlosti a ipak zagledani u budućnost, nastavićemo da unapređujemo radijski izraz. To od nas osim slušalaca jedva čekaju i drugi koji naše ideje koriste a mi im na tome ne zameramo. Prvi ćemo na Fejsbuku i Jutjubu obezbediti slušaocima da prate dešavanja u vezi sa našim rođendanom pomoću video striminga. Danas će u Kamenoj sali Radio Beograda robot NAO biti domaćin svečanosti na kojoj ćemo okupiti sve prijatelje i najaviti im opet neke nove koncepte kojima ćemo se i u bliskoj budućnosti približiti po standardima najboljima u svetu. Pratićemo tokom leta sve manifestacije u Srbiji, interesovati se u ime slušalaca o svemu za šta procenimo da ih može interesovati uz bogat letnji muzički program da i dalje budemo tu, kada trebamo, i da se malo udaljimo, ako zasmetamo. Do sada smo težili unapređenju programske ponude, a u budućim danima ćemo tražiti nove izazove da ono što je sada već dobro uskoro bude još bolje. Spremni smo za leto, a već se pripremamo za novu jesenju šemu. Imamo mnogo ideja, važno nam je i dalje da čujemo one vaše. U to ime, hvala vam što nas slušate sve ove godine. Dobro jutro!

CAM00438

(Foto: Dejan Grujić, torta – poklon prijatelja Dvestadvojke, pekare Mijatović sa Vidikovca)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s