Ustanak (28. jun – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Znakovi pored puta

Pre dve nedelje videh jednu sveže oborenu tablu sa natpisom ulice. Malo je čudno bila postavljena, na ostrvu kod novobeogradskog bloka 30, pa je tokom noći neki brzi vozač zakačio i sad leži izvaljena na asfaltu. Dešava se to.

Juče, prolazim istim putem, i, nailazeći na to pešačko ostrvce, shvatih da me tamo i dalje čeka uredno oborena tabla sa natpisom „Bulevar Mihaila Pupina“ na ćirilici i latinici. Dve nedelje! Ej! Ajde što nadležne službe nisu došle da sklone tablu, postave novu… Nego je ne odnesoše čak ni oni što su nekada krali šahtove i prodavali to u staro gvožđe. Izgleda da oni, bar, gaje poštovanje prema Mihailu Pupinu.

I, sad, ako vas ne mrzi… možete da započnete jednu igru. Da li će tabla pre da zarđa i ostane tu decenijama, ili će ipak neko zameniti iskrivljenu šipku i postaviti je da informiše narod gde je Bulevar Mihaila Pupina. Mada, poznata je to ulica, znaju ljudi. I ne mora.

????????????

(Foto: Vlada Todorović)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s