Ustanak (6. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Više puta smo u Crtici isticali probleme sa kojima se suočavamo u susretu sa vozačima GSP-a. Dešavalo se mnogo puta da su u centru pažnje naše javnosti bili sukobi putnika sa tim istim vozačima bez kojih bi nam funkionisanje u glavnom gradu bilo skoro pa nemoguće. Umeli smo da ih tučemo zbog kojekakvih suludih razloga. Romane bi mogli da napišu dugogodišnji vozači o tome. Pre neki dan smo istakli hrabrost i odvažnost jednog vozača koji upozorava putnike na prisustvo džeparoša u vozilu, a danas oduševljeno naglašavamo gest vozača autobusa koji je spasio jedan mladi život. Sve se dešavalo kod Plavog mosta sa kojeg je jedna tinejdžerka htela da skoči. Vozač je primećujući neobičnu situaciju, odmah zaustavio pun autobus, uključio četiri žmigavca i uz pomoć jednog od putnika devojku zadržao među živima. Vojislav Marković, heroj među nama, otac je dvoje odrasle dece na koju je prvo pomislio spasavajući ovu devojku. Ljudski, i bez želje da mu neko za to javno zahvali, objasnio je svoje plemenite motive učeći sve nas vrednosti života. Iako i ne zna ime devojke kojoj je spasio život, on će, siguran sam u to, ostati u njenom sećanju kad se sabere, i sebi samoj objasni koliko je bila nerazumna odluka da se odluči na tako okrutan čin. Sve se srećno završilo, a ovim činom čovek je zaslužio da o njemu ne pričamo samo dva dana dok se prašina ne slegne. Njegov čin je vredan zlatne medalje za čovekoljublje za koju bi i mi ostali koji mu se divimo morali svakog dana da se borimo.

Dobro jutro!

1

(Foto: printscreen rts.rs)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s