Ustanak (20. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić
Leto se vratilo, rasplamsalo ljubav, pokrenulo avanture. Mladi se vole, ne biraju vreme i mesto, ali se i posvađaju pa onda dođe do skandala. Uvek je jedna strana kriva, jer ona druga je sve dala da veza uspe. Ovih dana, Beograd je oblepila čudnim plakatom neobične sadržine, jedna, odnosno, dve devojke. Naime, desilo se da je jedna od njih bila u vezi sa mladićem koji je bacio oko i na njenu drugaricu. Pošto znamo da dve stolice ne mogu da istrpe jedan tur, tako je stradao i ovaj momak jer su mu obe devojke izmakle tlo pod nogama. Dogovorile su se da ga javno ponize. Iako je drugarica mogla da prećuti, ili jednostavno zatraži od dečka da je se okane ako je već u vezi sa njenom najboljom prijateljicom, ona je i dala ideju kako da se osvete. Odštampale su u ko zna koliko primeraka letak kojim su oblepile veći deo grada. U letku piše da je momak težak seljak, koji vozi automobil te i te marke, da ga se devojke čuvaju jer baš i nije obdaren. Čak su nalepile i njegovu fotografiju, da neka buduća naivka ne padne u zamku ovog srcolomca. E, to je prevršilo svaku meru. Ko zna šta će sada biti? Ljubav je pukla, drugarstvo se verovatno ojačalo među prijateljicama, a šta je sa momkom? Njega čeka više različitih godina, meseci ili dana raspleta. Moguće je da će cena da mu skoči jer vozi auto. Možda i zbog toga što šara, neka treća pomisli da je zaista vredan? Moguće je da se poneka primi na onu proveru muškosti, a možda se na kraju ipak on pomiri sa bivšom curom, ili nastavi život sa njenom drugaricom koja ga je opanjkala. Život je čudan, zato se i ne brinem za njega. Snaći će se taj. Nego, šta ćemo sa komunalnim prestupom da se bez saglasnosti lokalne samouprave objavljuje i postavlja podatak privatne prirode? Ništa, ako je dečko pripadnik komunalne, a ako nije, čuvajte se prestupnice. I dobro otvorite oči kad drugi put birate momka. Za sve ostale devojke, javni konkurs je otvoren. Važno je ostati u saobraćaju, da živi ljubav.

Dobro jutro!

1

(Foto: disqus.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s