Ustanak (27. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Čudno, ali istinito. Sa Mosta na Adi, mladići željni slave, skakali su u vodu proteklih dana. Sve je snimljeno i objavljeno, čak su i novine pisale o tome. Sreća, pa se do sada nikome od njih ništa nije desilo. Iskreno, zaista ne znam kakvu emociju bi u eventualnom „ne daj bože“ slučaju trebalo ispoljiti. Svakako ne bi to bila euforija što je neko iz mladalačkog hira napravio životnu grešku, ali ne bi bila ni povika na boga da je nepravedan i da uzima samo najbolje. Jednostavno, ali tačno tvrdi naša narodna izreka da će te bog sačuvati onoliko koliko se i sam potrudiš da se sačuvaš. Sada je pravi trenutak za apel mladim, zdravim i snažnim momcima da se uzdrže od skakanja sa mostova širom Srbije zarad klipova koje će neko objaviti na mrežama. Izuzimam naravno sportiste koji se bave skokovima, ali voda je voda. Nikad se ne zna koji hir priroda u njoj može da izazove. Za to vreme, dok se zgražavamo nad postupcima neodgovornih mladih ljudi, imamo dovoljno vremena da se do sledećeg računa za vodu nervozno češemo po glavi, to jest grebemo po novčaniku. Voda će poskupeti od prvog i to je sigurno. Kako smanjiti račun? Možda proverom starih ventila, gumica ili vodokotlića – podmuklih rasipnika vode. Tako se možda mesečno može uštedeti. A šta ako to i komšiluk ne uradi, u situacijama zajedničkog obračuna potrošnje vode? Ništa, polako, sistematski i diplomatski, od vrata do vrata pa proveravati kvarove kod komšija u ulazu ili se potruditi da se pomogne onima koji bi hteli ali ne umeju da otklone pomenute kvarove. Eto prilike da se pokažemo i kao dobre komšije, ali i kao odgovorni potrošači. Svaka kap je dragocena, a svaki ušteđeni dinar dobrodošao. Srbija još nije Sahara, biće vode za sve, ali da li ćemo imati čime i da je platimo, pitam se jer to nije jedino poskupljenje koje nas očekuje. Dobro jutro!

1

(Foto: petapixel.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s