Ustanak (16. avgust – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Crtica – 200 grama pečenja 

„Dobar dan, da li može 200 grama pečenja?“

To je pitanje koje je jedna baka uputila mesaru u jednoj radnji ispred kojeg stoji pečenje po ceni od 650 dinara za kilogram. Čovek bi rekao – pa i nije skupo. Dok kupiš prasetinu, pa ga ti ispečeš…

„Ne može bako, samo od pola kila na više“, kaže mesar.

Ima logike, mislim ja dok gledam veliko parče. Kako god da kreneš da ga sečeš nećeš pogoditi 200 grama pa da si još toliki. Baka je slegla ramenima i otišla. Ostali su, bar, dobili informaciju na osnovu koje su mogli da preračunaju da l’ da kupuju ili ne kupuju. Niko se nije mašio za novčanik.

Nema šta, moraćemo da dizajniramo neke svinje, uske ko baget hleb, pa bez kostiju, kako bismo mogli da kupujemo pečenje u skladu sa našim primanjima. Na grame.

1

(Foto: opusteno.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s