Ustanak (1. septembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

Superherojska moda 

Danas je 1. septembar i deca su krenula u školu. Đaci sa rančevima na leđima. Interesantno, ja sam pre par nedelja video jednu baku sa rancem na leđima! Nije baš delovala kao đak, ali sve jedno je privlačila pažnju prolaznika. Razlog? Baka je imala Betmen-ranac!

Da, to je mnogima možda bilo pomalo smešno. Kao – bako, bako, što uze unuku ranac! Nije Betmen za tebe! Nisi ti superheroj!

Mada, kada malo bolje razmislite… odakle znate da baš ta baka nije superheroj! Koliko je baka i deka ovih decenija sa svojim više nego skromnim penzijama uspevalo da preživi. Da sa tim crkavicama pomognu svojoj deci koja su izgubila službu. Ili su kupili ranac unučićima kada ih je trebalo opremiti da krenu u školu!

Dakle. Superheroji su među nama. Neki malo bolje prikriveni, a neki – sa Betmen rancem na leđima!

brucelee

(Foto: ru.batman.wikia.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s