Ustanak (5. septembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Mnogi od nas poznaju nekog “majstor Mileta”. Bilo da je stručan za struju ili vodu, zidanje ili neke druge radove, svaki taj Mile ima neko svoje važno mesto u našim životima, da ne kažem i srcu. Ima jedan majstor koji je iz svog srca iznedrio ljubav kojom nagrađuje život. On živi u Beočinu, osmislio je specijalnu stolicu za hranjenje beba, ali i za potrebe mladih sa posebnim potrebama. Do sada je napravio više od šest stotina stolica i sve ih je poklonio svakome ko je to zatražio. Uslov je bio da je taj neko lošeg materijalnog stanja, međutim taj uslov je ubrzo postao suvišan, jer majstor Mile nije želeo da bilo koga izostavi sa spiska. A spisak je bio sve duži, stizale su molbe sa Kosmeta, iz Republike Srpske, Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine. Iz Čoke na severu Srbije, iz tamošnjeg doma za decu sa posebnim potrebama, stigla je molba da konstruiše i napravi specijalnu stolicu za njih. On je odmah otišao, malo bolje upoznao mališane, i počeo da pravi ne samo za njih, već i za ostale kojima je takva stolica potrebna unikatno i veoma upotrebljivo sedište. Zaista je taj majstor Mile bogat čovek jer nijednu stolicu nije naplatio. Pomogao mu je fond Vlada Divca, kupivši mu materijal i kompresor. Valjalo bi još malo pomoći majstor Miletu, ali skoro da niko ne želi da se bakće njegovom humanom idejom. I rekoh bogat je taj naš Mile, a on u stvari živi i dalje sa svojom porodicom u iznajmljenom stanu, zarađuje osim kao stolar i svirajući u lokalnom bendu, i tako krpi kraj s krajem. Baš kao i većina nas. Isti je kao mi, ali opet nije. Za sve što je do sada uradio kao čovekoljub, dobio je nadimak “stolar za bebe”. Još kad bi umeo da to svoje veliko srce umnoži pa da i mi budemo kao on. Upamtite njegovo ime, nećete ga često čuti ili pročitati u novinama – Milorad Jurković stolar dobrog srca iz Beočina.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.niskevesti.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 01 Beograd 202 - novo na programu i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s