Ustanak (20. septembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Popularnost je in 

Srednjoškolka objašnjava svojoj drugarici: „Petar je bio popularan kada smo bili sedmi razred osnovne, a onda je u osmom to bio Ivan…“. Drugarica mudro klima glavom, sve razume, a ja više ni ne slušam tiradu. Eto, današnji klinci su „popularni“, razmišljam. Pomalo se osećam uskraćeno. Ne zato što ja nisam bio popularan u osnovnoj školi. Nego, što to niko od nas nije bio. Baš smo bili neka nesretna generacija.

Činjenica je da se pojavljuju često neki „in“ izrazi. Za ovaj su, očigledno, krivi američki filmovi o tinejdžerima gde su „popularna“ deca uvek… popularna. Pa se to zapatilo i kod nas. Samo, šta to tačno znači? Dve devojke su imale zajedničko značenje toga ko i šta je „popularan“. Ja, ne. Nekako mi se čini da to sigurno nije „najbolji učenik“. Da li je možda najlepši? Čim ga menjaju svake godine, nije ni to. Ili, bar, nije tako jednostavno. Kao što, osećam, nije lako ni biti „popularan“.

Zapravo, možda sve to i nije loše. Popularnost brzo bledi, pa eto prilike da deca spoznaju još jednu surovost života. Biti „popularan“ dođe i  prođe. Naravno, u životu starijih bar imaš rijaliti šou-program. Da podgrevaš svoju popularnost. I da probaš da je unovčiš. No to je već lekcija br. 2.

1

(Foto: www.nknews.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s