Ustanak (29. septembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Dvaput je… dvaput 

Bogami, bili su vredni radnici ovog leta u Studentskoj ulici. Ne znam tačno šta su radili, ali bila je baš lepo i dugo raskopana. Baš kao što treba.

I, onda su zatrpali sve to što su postavljali, zabetonirali, pa asfaltirali. Čovek bi rekao – svaka čast na završenom poslu. I jeste tako, ali samo za trenutak, koji je trajao par dana, a onda su počele da se pojavljuju sveže pravougaone uske rupe! Misterija.

Izgleda da i nije misterija – mislio sam ja! To mi je zaličilo da se u onom silnom raskopavanju zaboravilo da bi mogle i neke bandere da se pobodu, pošto ih tu odvajkada nema. Sad, vrlo je moguće da su prvo kopanje obavljali jedni radnici, a ovo drugo – drugi. Sistem komunikacije ne postoji, pa umesto da se dva posla obave o jednom trošku, ima da se duplo radi.

Ne znam, možda je ovo sistem da se pokaže kako mi nismo lenji i kako se ne plašimo posla, makar radili i dupli posao. Uglavnom, šta god ko mislio, bitno je da će posao, jednog dana, biti obavljen i da će ulica, sveže zakrpljena, biti ponovo prohodna. No, bez bandera. U međuvremenu su raskopine samo produbljene i proširene. Da se vidi da se na poslu – ne štedi!

1

(Foto: www.lobi-info.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s