Ustanak (19. oktobar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

(sve)Srpska kobasica

Znatiželje radi kupio sam konzervu ćurećeg nareska! Moram da priznam da sam mislio da se ti naresci prave isključivo od nesretnih svinja i goveda, ali – eto, čovek se svačemu nauči dok je živ.

Da li treba da vam kažem da sam se još više iznenadio kada sam na dekleraciji pročitao da je u konzervi nekih 30-ak posto ćurećeg mesa, a ostalo čini sve i svašta što ni blizu ćurke nije prošlo!

I tu mi padaju na pamet reči moga oca: „Nekada su pravili dobro ovu srpsku kobasicu!“ Sad, to na prvi pogled nema veze sa ćurećim nareskom, ali zapravo… Još kada sam bio mali, otac je umeo da kupi par srpskih kobasica, proba, kaže čuvenu malopre navedenu rečenicu i obeća da više nikada neće kupovati „to đubre koje ne umeju da naprave“. Par godina kasnije, ponovila bi se slika – ima pravo čovek da proba, da vidi da li se nešto promenilo u međuvremenu.

Elem, zahvaljujući ovom ćurećem naresku ja sam shvatio da nikada u životu, izgleda, nisam probao dobru srpsku kobasicu i da ne znam kakav bi to njen ukus trebao da bude. Nekako znam da se to ni u budućnosti neće dogodili sa ćurećim nareskom. Ili, bar ne dok mu sadržaj ćureta u konzervi ne povećaju na nekih 70%. Bar.

2

(Foto: www.youtube.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s