Ozbiljna lažna dojava – Trajče i premijer – Nije ujela psa

(KVAKA 202četvrtak, 20. oktobar 2016.)

piše: Dragutin Rokvić

 

Da bi pokvarila venčanje bivšem momku, jedna Čehinja je zvala opštinu da javi da je u sali podmetnuta bomba…

Naši se ljudi obično ne igraju tudjim osećanjima i lažne dojave koriste samo za ozbiljnije stvari: ako je u toku sudjenje za kriminal, ili je u školi najavljen pismeni zadatak…

***

Dijalog ovih dana u Nišu:

– I kažeš Trajče loše…

– Loše, mnogo loše…

– Kol’ko, bre, loše?…

– Tol’ko da ni Vučić ne mož da mu pomogne…

***

Nikako nije trebalo objaviti da je devojku M.T. sa Karaburme napao pas. Bez obzira što je nju isti pas lutalica ujeo i pre mesec dana… Jer klasično novinarsko pravilo važi i dalje: da je obrnuto, da je ona ugrizla njega makar jednom – e onda bi to stvarno bilo za novine…

A sa druge strane, ovakav publicitet može negativno da utiče i na psa, i da ga podstakne i na treći napad…

10

(Foto: Cesar Millan, ilustracija)

 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje utorkom i četvrtkomterminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Svaštara“)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s