Ustanak (1. novembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Dobrosusedska kosilica 

Drugarica otišla u jedno lepo mesto u Srbiji, gde ima kuću, i shvatila da je došao red na šišanje trave. Odlučila da organizuje posao, ali se ispostavilo da od kosilice, koju je kupio njen otac, ni traga – ni glasa! Njena tetka se setila da je kod komšija, koji su je pozajmili, – inače divni ljudi, vazda spremni da pomognu.

Pretpostavljam da i vi znate kako će priča dalje da se razvija. Zar ne? Mislim, Srbija je to!

Komšije su, bez velikog oduševljenja, potvrdile da je kosilica kod njih. Ali nije u tom mestu, nego je na Avali. A i u gužvi su. Ko će sada time da se zamara, je l’te. Insistiranje da je kosilica potrebna njenim vlasnicima, samo je dodatno iziritirala „pozajmljivače“. Pa je najmlađi od njih poručio da se kosilica pokvarila dok su je koristili, te da je za opravku plaćeno 5000 dinara, te da će da je vrati kada mu budu platili tih dotičnih 5000 dinara!

Sreća da su komšije „divlji ljudi, vazda spremni da pomognu“. Zamislite kako bi se ova priča dalje razvijala da je u pitanju običan prevarantski ološ?

I? Pitate se vi? Šta je bilo dalje? Pa, odgovor na to će dobiti… onaj ko ima kosilicu na pozajmicu!

1

(Foto: Vukajlija, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s