Ustanak (8. novembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Skoro sam prisustvovao ne baš prijatnoj sceni gde ćerkica naših porodičnih prijatelja uz plač, tvrdoglavo traži da joj za rođendan tata kupi mopsa. Tata je neumoljiv, a ćerkica veoma uporna tražeći psa, čak se nudi da od svojih para koje je sakupila, odvoji par stotina evra i sama kupi ljubimca. Tata, naravno uz maminu pomoć, ubeđuje mezimicu da je pas velika obaveza, da mora da ima svoje mesto u stanu, da mora stalno da se šeta, hrani, kupa i neguje. Opet, ćerkica bez obzira na sve to, traži da se nabavi štene, jer šta ako nju nekada napadne neko kuče, kao onu devojčicu u Pančevu. Tu smo se svi pogledali i upitali o čemu priča. Tako saznadosmo da je jedna Nikolina iz grada na Tamišu vozeći rolere šetala svog psa Lea. Onda se pojavio neki agresivni pas i napao devojčicu. Leo je bez obzira što je bar tri puta bio manji, uskočio u borbu i tako Nikolinu spasao od teških povreda. Na žalost, Leo je uginuo posle dva dana, ali su zato srca humanih Pančevaca dirnutih ovom pričom smogla snage i para i u tamošnjoj Narodnoj bašti podigla spomenik u čast hrabrom psu. Ovaj grad svrstao se u red svetskih metropola koje su tako nešto već uradile, ali u čast svih pasa koji su svoje živote žrtvovali zarad vlasnika. To je već bilo nešto, mama i tata su posle ovog saznanja klimnuli glavom i otišli na internet da pogledaju oglase. Setih se da u mom naselju postoji azil pun napuštenih pasa, pa im rekoh za to, i od juče je jedan veseli domaći mešanac udomljen. Pogađate, dobio je ime Leo. Eno ga, već je pronašao put do srca cele ove vesele porodice i sada mu preostaje samo da poživi dugo godina. Živeo Leo i nikada ne doživeo tužnu sudbinu svog imenjaka iz Pančeva! A Pančevcima, svaka čast za zahvalnost psiću heroju.

Dobro jutro!

1

(Foto: Printsceen YouTube)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s