Ustanak (24. novembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Šta je „zabava“? 
Šta je zajedničko sledećim novinskim naslovima?

– Argentinski ljubičasti i roze krompir sa juga Srbije
– Tužna ispovest Ešli Džad: Bila sam žrtva zlostvljanja i incesta
– Ujele ga zmije otrovnice dva puta za tri dana
– Kad napaljena baba siluje Crnogorca, Srbina i Hrvata
– Matematičar izračunao šansu da nestanemo već 2017.
– Lansiran najmoderniji meteorološki satelit

Dok vi razmišljate, odmah da vam kažem da zapravo i nije bitno da otkrijete logiku, jer je zapravo – nema. Tačnije, ovi naslovi su pokupljeni sa jednog internet sajta koji se bavi prenošenjem vesti sa raznih izvora, a jedino što im je zajedničko je da su bile okupljene pod zajedničkim imenom: „zabava“.

Pretpostavljam da je nekom „zabavno“ da čita kako su nekog nesretnika izujedale zmije, ali teško da ima ičeg zabavnog u ljubičastom krompiru i metorološkom satelitu, a ispovest Ešli Džad da i ne spominjemo.

Ne radi se ovde ni o kakvom „ludilu“ urednika, već, po svojoj prilici, nesavršenosti sistema dotičnog njuz-agregatora. Taj sajt, kao i mnogi drugi koji se bave prikupljanjem vesti, preuzimaju ih sa sajtova raznih novina, i ostalih izvora informisanja, te tako i formiraju „sport“, „politiku“, „kulturu“ i druge zbirne stranice. Možete pretpostaviti da u „zabavi“ dominiraju vesti sa estrade, pa je time još veći šok kada između vesti tipa: „Implanti za grudi nisu smetnja u policijskom radu“ i „Evo šta on zaista misli o vašem nagom telu“, naiđete na vest koja definitivno ne pripada tu. Nema, moraće programeri još malo da porade kako odvojiti „žito od kukolja“. Ako već hoće da imaju „zabavu“ na svojoj stranici.

1                                                      (Papazjanija)

(Foto: www.jukuu.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s