Ustanak (8. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Izgubljeno – nenađeno

Kupujem burek sa sirom na pijaci, a čovek pita prodavačicu, koja mi uredno pakuje naručeno, „imate li rukavice viška?“.

Žena staje sa poslom, ja gledam zbunjeno, ona takođe. Kakve sad „rukavice viška“? „Znate, ja sam negde izgubio svoje rukavice na pijaci, pa reko’ da nisu možda kod vas“, pojašnjava čovek.

„Ma, haj’te. Kakve rukavice. Nema“, kaže žena. Čovek odlazi, a ona nastavlja da mi objašnjava. „Evo, te rukavice, te jedna žena zaboravila pasulj jutros. Pa, da neko tu izgubi 200 evra, ja ne bi’ ni mogla da vidim od pulta“, jada se prodavačica.

I, jeste. Od kifli i ostalog izloženog pekarskog asortimana, stvarno se ne vidi šta se dešava „spolja“.

I, tako. Osta čovek bez rukavica, žena bez pasulja, a prodavačica bez 200 evra! Ja dobio svoj burek sa sirom i uredno ga platio. On bar, nije dospeo o ovu čudnu pijačnu rubriku „izgubljeno, nenađeno“.

No, ono što je najčudnije je to što sam ja – ljubitelj bureka sa mesom, definitivno morao da se preorijentišem na onaj sa sirom. Meso je iz bureka davno izgubljeno i nikako da ga nađu.

1

 

(Foto: Na tanjiru, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s